SAHABAT MAHASISWA UTARA

HALAMAN

26 Januari 2012

AWAS Facebook DIGODAM Sabtu ini?



Salam perpaduan, Salam keamanan & Salam 1Malaysia.

Baru-baru ini dunia maya digembar-gemburkan dengan satu video kontroversi mengenai sekumpulan anonymous yang akan menyerang Facebook pada 28 Januari 2012, Sabtu. 

Kumpulan ini dilaporkan telah menggodam beberapa laman penting seperti Department of Justice (DoJ), Recording Industry Association of America (RIAA), the Motion Picture Association of America (MPAA), Universal Music, CBS dan Vivendi. <senarai laman>

Persoalannya kini, adakah mereka akan menggodam Facebook pula?

MU cuba membuka video berkenaan di Youtube untuk dikongsi bersama rakan-rakan.

Even though the social networking site has at least 60,000 servers, it is very much possible to bring it down.
 Namun, video berkenaan sudah tidak boleh dibuka.

MU terjumpa pula statement ini.
 
 
Kumpulan ini mengisytiharkan bahawa mereka tidak akan mengodam Facebook.
Cuba cek <twitter> ni. 

Ancaman seperti ini pernah dikeluarkan pada 5 November yang lalu, namun tidak ada apa-apa yang berlaku. 

Kita lihat pula apa kata jurucakap Facebook.
Facebook dah ambil tindakan yang sewajarnya untuk para pengguna.

p/s: Sama ada betul atau tidak bahawa Facebook akan digodam atau tidak, kita tunggu dan lihat. Kita serahlah pada Mark Zuckerberg dan kepada yang nak godam tu. Kita sebagai pengguna Facebook, gunakanlah sebaiknya untuk bermuka buku.

Kepada yang nak ceburi bidang “hacking”, silalah gunakan ilmu tersebut untuk benda-benda yang berfaedah. Tak usahlah nak hack.

2 ulasan:

  1. Dari mana boleh nak belajar nak hacking tu?

    BalasPadam
  2. snang je bro, cr hammer n then ketuk dinding smpai tembus, aa jd la hacking hehehe....DDOS (finger method)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ADAKAH ANDA BERSETUJU SEKIRANYA PTPTN DIMANSUHKAN?