SAHABAT MAHASISWA UTARA

HALAMAN

09 April 2012

EKSKLUSIF [Versi Suka Ria] Mansuh PTPTN. Kami Nak Percuma.



  Salam Perpaduan, Salam Keamanan & Salam 1Malaysia.



Saya nak percuma~~ Saya xnak bayar PTPTN 
dulu saya nak dpt pinjaman saya sanggup beratur lama2, 
amek cop, aku janji, beli setem ag
tp sekarang xmau saya bayar

saya nak sume percuma nanti
kerajaan patut sediakan sume kemudahan utk rakyat
kami ada hak sbb undi ditangan kami

kami nak pendidikan percuma, bukan subsidi mcm skunk
 kami nak petrol dan bahan mentah makanan percuma, bukan subsidi mcm skunk
kami nk rumah dan tanah percuma, bukan rumah PPRT mcm skunk
kami nak bini percuma, bukan 20K mcm skunk
(ehh~~ ter off topik plak~~ yg tu suara hati~~ hee)

tp kami x kisah pon kalau:
nk gi makan McD, chilli, tgif, victoria secret hari2,
beli baju zara kst clark perfume gucci,
everyday tengok wayang,
gi oversea jenjalan and shoping2,

dan kami sebagai mahasiswa x tahu dan x mahu ambil tahu pon:
camne nak guna microsoft excel,
ape projek yg terbaru ada kt Malaysia ni (Iskandar, Rapid-- mende tu??)
camne ekonomi bergerak,
peluang pelaburan dan perniagan yg ada,

lepas ni sume akan dapat pendidikan percuma smpai PhD
bagosss~~ baru la blaja tanpa pressure~~ kalo fail pon xpe~~ rase nk blaja apply je
klo xnak duk jer kat rumah~~ senaaanggg~~ percuma la katakan
duit mak bapak kita gak sebagai tax payer
mak bapak kita jer yg byr tax, mak bapak org len xbayar
so suka hati la nk blaja ke x

tax tinggi, kerajaan zalim
hutang negara tinggi, kerajaan boros
hak kami kena tunai, sbb undi ditangan kami 
 KAMI MEMANG SELFISH~~Bottom of Form
                                                                                               
Say NO to PTPTN ? Say NO to MANSUH PTPTN
                         
_______________
PERINGATAN: Format yang digunakan tidak sesuai untuk dibawa untuk urusan rasmi.

p/s: Sekali-sekala. Eksklusif ditujukan buat rakan-rakan yang akan turun berdemo pada 14 & 24 April kelak. Harap mesej sampai.

3 ulasan:

  1. like ah~~ ahh~~

    BalasPadam
  2. ada ke makanan bernama victoria secret.kahkahkah..VS bukan ke coli dgn spenda pmpuan.kakakaka.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ADAKAH ANDA BERSETUJU SEKIRANYA PTPTN DIMANSUHKAN?