SAHABAT MAHASISWA UTARA

HALAMAN


15 April 2012

Demo 1404: Bila Kepala Di Lutut. Adakah Ini Definisi Anak Muda Bangkit ?Salam Perpaduan, Salam Keamanan & Salam 1Malaysia.

Kita, orang Malaysia terkenal dengan budaya Timur, kita juga sebagai rakyat Malaysia berikrar akan 5 Rukunegara: Kepercayaan kepada Tuhan, Kesetiaan kepada Raja dan Negara, Keluhuran Perlembagaan, Kedaulatan Undang-undang, Kesopanan dan kesusilaan. 

Tapi apa yang menariknya kini, budaya berDEMONstrasi sudah sinonim dengan rakyat Malaysia. Baik dari yang kecil hingga yang besar, dari yang muda hinggalah tua. Oh ya, paling tepat sinonim juga dengan ‘mahasewel’.

Tak cukup dengan ideologi mansuhkan PTPTN dan mentaliti subsidi, nilai agama yang dipertaruhkan. Kagum apabila yang menjadi kepalanya itu bergama Islam. Orang-orang kuat pun beragama Islam. 

Ish Ish Ish. Cuba cerita, apa kes ni?
DEMO PTPTN GAGALDULU, Keranda + Batu Nisan, 

KINI, Batu Nisan + Kalungan Bunga


Berapi-api kata sampai 5000 mahasiswa, ni 300 pun dah untungla kot? 

Balik-balik, muka yang sama jer.. Bro. Tak serik-serik.


Sifu yang turut berada di lokasi. (Tian Chu + Nurul Izzah + Dr S Jeyakumar)


Aik Pak Cik ? Adakah Pak Cik ni kebetulan terDEMO sekali ?

PTP TIPU ? Siapa yang TIPU Siapa ni Bro ?
++++
Agak-agaknya, kalau ada yang buat perkara yang sama dekat ibu atau ayah pendemo-pendemo ni, COOOLL la kot.Lebih lagi di SINI , SINI , & SINI


Sekali lagi syabas buat kumpulan ‘mahasewel’.
Geng Pinjam Tahu Pulang Tak Nak
Kami tidak akan kagum dan akan sesekali berterima kasih, bahkan kami malu kerana kalian yang hanya minoriti itu, mencemarkan kedudukan 
kami (majoriti) mahasiswa.

___________
p/s: Apabila Tun Dr Mahathir tentang apakah cabarannya yang terbesar semasa menjadi pemimpin selama 22 tahun, Tun menjawab; Saya kesal kerana gagal mengubah mentaliti rakyat Malaysia untuk menjadi lebih baik. MINDSET itu penting.

Terima kasih Tun, atas jasa dan pengorbanan Tun sepanjang kepimpinan Tun hingga kini.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ADAKAH ANDA BERSETUJU SEKIRANYA PTPTN DIMANSUHKAN?