SAHABAT MAHASISWA UTARA

HALAMAN

15 Januari 2013

Ada Apa Dengan #Bawani #UUM?



Apabila mahasiswa yang dilihat menjadi mangsa, sepastinya lebih mudah mendapat raih simpati. Mahasiswa lebih lantang, berani bersuara. Inilah generasi anak muda sekarang.

Peristiwa 8 Disember 2012 mula mendapat perhatian hanya dalam 1 malam. #justice4bawani #salutebawani #weareallbawani. Forum bertajuk Suara Mahasiswa: Seiringkah Mahasiswa dan Politik bertempat di Dewan Muadzam Syah, Universiti Utara Malaysia mencatatkan sejarah tersendiri buat Bawani.




Trend yang sama juga dilihat sama dengan situasi apabila Adam Adli, Safwan Anang hendak menjadi popular. Cuma berbezanya apabila yang hendak dinaikkan ini merupakan ‘heroin’. Percaturannya sepastinya berbeza.

 Siapa dia?




Bawani a/p Kaniapan dilahirkan di Perak merupakan pelajar undang-undang semester 3, 
akan berusia 28 tahun pada 5 September ini dan pernah bertanding kerusi umum 
dalam PRK yang lepas. Bawani juga turut aktif di luar.



 “With my great comrade & ayahanda Dr Nasir Nashim. Always inspiring his thought”


 Mesyuarat May Day di office PSM pada tahun 2010?



Pelajar UUM

Usah terlepas pandang dan hanya memberikan keadilan kepada gadis ini semata-mata. Lihat pula komentar daripada pelajar UUM sendiri. Peristiwa yang berlaku ini dilihat sama sebagaimana peristiwa di UPSI dahulu. Kerana tindakan individu tertentu, rakan-rakan mahasiswa daripada universiti yang sama mendapat tempiasnya.

Bawani muncul dan memulakan provokasi setelah tamat sesi Q&A dan majlis hampir tamat. Bukannya semasa sesi dibuka.




Inginkan lebih info? Klik < SINI > 


p/s: Jika inilah ikon mahasiswa, teruskanlah. Tetapi jangan pula yang lain mendapat tempiasnya. Ini antara panelis dan Bawani.

7 ulasan:

  1. Skrg bukan itu masalahnya, tetapi baik xpayah wat forum kalo nk sekat org berckp

    BalasPadam
  2. geng-geng macai mmg suka wat statement camni...

    BalasPadam
  3. dulu nc uum tanya soalan bodoh...sekarang nak halang pelajar dari bertanya soalan bernas...no wonder uum ranking tercorot

    BalasPadam
  4. bawani bukannya buat provokasi pun.tukan soalan yang berpijak dibumi yang nyata.just soalan je! disertakan dengan fakta. lagipun tajuk forum tersebut FORUM SUARA MAHASISWA. SEIRINGKAH MAHASISWA DAN POLITIK. so tak payah terkejutlah jika ada students tanya soalan tersebut. jawablah dengan bernas. tapi bukan dengan cara tak menghormati orang. bagilah orang lain habis bercakap dulu. Dan tak perlulah ada perkataan listen! berulang Kali.

    BalasPadam
  5. brave bawani.tul tu tulis tajuk FORUM SUARA MAHASISWA.SEIRINGKAH MAHASISWA DAN POLITIK. dah nyanyok kot sampai lupa tajuk forum dlm majlis dewan sendiri. (upload lah video full record dri start sampai akhir yg tak edit nak tengok gak coz membez smua ckap u buat brain wash ni.

    BalasPadam
  6. brave abah kau...Bawani berhujah bukan beri pendapat..dah tu kenapa marah kena tarik microphone?tak malu ke ambil kesempatan atas usaha orang lain?yang patut kena brainwash adalah pencacai yang tak leh bezakan NGO dgn PARTI kekekeke..kata bodoh kang marah..BODOH!~hahaha

    BalasPadam
  7. aku setuju dgn Miss Bawani. patut suruh je Puan Sharifah tu duduk kat bumi lain sebab dia bersekongkol ngan org tak nak hukum tuhan,jangan duduk kat malaysia sbb negara ini milik allah macam mana dia suruh bawani g belajar kat negara yang bagi free pendidikan.baru dia ada akal sikit,nak pancung soalan jangan le macam tu.........

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ADAKAH ANDA BERSETUJU SEKIRANYA PTPTN DIMANSUHKAN?